Inloggen
Registreren

Inloggegevens vergeten

Portfolio
Portfolio » Overzicht » Pottery Online
Pottery Online

Een anonieme opdrachtgever had meer dan 400 aardewerken potten en keramiek in huis staan. Omdat het huis hier te klein voor werd en het verkopen van de producten via de website Marktplaats volgens de opdrachtgever nogal omslachtig werkt, werd mij gevraagd een eigen website te bouwen op een domeinnaam toebehorend aan de opdrachtgever en tevens voorzien van een soort webshop.

Daar er enkele eisen waren dat de website zeer eenvoudig bij te houden moest zijn en het een webshop achtig iets moest zijn vond ik dit project een van de uitdagendste tot dan toe.

De opdrachtgever heeft geen enkele kennis van HTML en daarom heb ik besloten een aantal RTF-editors met elkaar te vergelijken en hier uit bleek de opensource RTF-editor TinyMCE het meest geschikt te zijn om de beheerpagina's van de site te verwerken.

Een RTF-editor ziet er uit als een tekstverwerker, met het verschil dat de uiteindelijke uitvoer HTML-code kan zijn dat wordt opgeslagen in de database en vervolgens bij het raadplegen van een pagina op de website weer wordt uitgelezen. Mede omdat ik het heb kunnen combineren met PHP en zo iets eenvoudigs werkend voor de opdrachtgever kon geven met een ingewikkelde techniek er achter vond ik deze RTF-editor revolutionair voor mijn (toendertijd toekomstige) werken.

Deze site zou worden voorzien van een CMS (Content Management Systeem, vrij vertaald: website beheer systeem) dat de naam mCMS zal dragen: Mini Content Management Systeem. Van hieruit is de hele site te beheren: nieuwe pagina's maken, pagina's bewerken,pagina's verwijderen, de volgorde van de pagina's in het menu bewerken, productcategorie├źn voor de shop aanmaken, bewerken, verwijderen en van volgorde veranderen, etcetera, etcetera. Instellingen zouden nog dynamischer worden gebruikt: in plaats van een bestand te gebruiken zouden alle instellingen hoofdzakelijk via een database gaan en zouden de instellingen gemakkelijk via mCMS zijn te bewerken. De enige instellingen die in een bestand terecht zullen komen zijn die voor de toegang tot de database.

Deze website (en dan vooral mCMS) leek toendertijd al een stevige basis te worden voor mijn toendertijd toekomstige nieuwe websites, met name door sterk verbeterde CMS ten opzichte van eerdere CMS-en van andere websites die door mij zijn gebouwd.

De eigenaar van de site heeft uiteindelijk toch besloten de producten toch via advertentiewebsites te blijven verkopen en het project is derhalve gestaakt.

Afbeeldingen

Er zijn geen afbeeldingen bij dit portfolio item.

  Plaatsingsinformatie  
 
Geplaatst op:
Maandag 10 januari 2005, 00:00:00

Gewijzigd op:
Zaterdag 19 maart 2011, 19:53:51

 
  Projectdata  
 
Status
beŰindigd

Opdracht ontvangen
Maandag 10 januari 2005

Startdatum
Maandag 10 januari 2005

Verwachte voltooi´ngsdatum
onbekend

Voltooi´ngsdatum
onbekend

 
  Koppelingen  
 
E-mailadressen


 
  Tags  
 
Er zijn geen tags opgegeven bij dit portfolio item.

 
Nieuws RSS Feed
Thebigsite.nl weer online & voortga...
Diensten testserver tijdelijk niet ...
Installatie nieuwe testserver volto...
Vanavond installatie nieuwe testser...
Fijne kerstdagen en een gelukkig ni...
[Alle nieuws »]