Inloggen
Registreren

Inloggegevens vergeten

Nieuws
Nieuws » Overzicht » Thebigsite.nl weer online & voortgang testserver
Thebigsite.nl weer online & voortgang testserver

 

Thebigsite.nl

Enige tijd zag je op www.thebigsite.nl een blanco pagina. Dit had alles te maken met de leeftijd van de website en onderhoud waar ik nooit aan toe was gekomen. Webhoster TransIP had haar systemen geüpdatet naar een nieuwere PHP-versie die bepaalde functies die ik gebruikte in mijn website niet meer ondersteunde. Dit betrof vooral databasefunctionaliteiten.

Aangezien ik voor Stichting Aigenwies ook een website beheer die door het euvel getroffen werd en deze ivm het aankomende volleybaltoernooi dat ze organiseren net even iets belangrijker was dan mijn eigen website heb ik hun website als eerste aangepakt. Vervolgens heb ik mijn eigen website dus aangepakt.

De website is qua uiterlijk niet zo veel veranderd en is nog steeds ietwat verouderd. Onder de motorkap is echter wel een hoop veranderd. En hoewel het onder de motorkap ook nog niet modern is kan de website nu wel eerst een hele tijd weer vooruit. Ondertussen werk ik aan vernieuwingen van de websites zodat ze er uit zien en werken zoals je van hedendaagse websites mag verwachten.

Testserver

De testserver is al langere tijd uit de lucht door andere problemen. De Fit-PC 3 die de websites (o.a. hetismet.nl, mail.hetismet.nl, server.thebigsite.nl, ikben.jeroenmaathuis.nl) en mail voor de testserver serveerde had last van een versleten harde schijf die voor steeds meer problemen zorgde. Op een gegeven moment leek deze harde schijf het helemaal niet meer te doen en moest dus vervangen worden. Omwille van budget en het ontbreken van de zin in vele herinstallatiewerk is het er steeds bij gebleven om de testserver weer in orde te maken.

Op dit moment draait de testserver weer deels. De mailserver is weer volledig in orde gemaakt en de webmail daarbij iets verbeterd zodat je zelf bijvoorbeeld je wachtwoord kunt veranderen en een afwezigheidsbericht kunt instellen. Wel is alle mail (buiten de mail die ik offline in mijn Outlook had staan) verloren gegaan. Diverse websites functioneren ook weer, maar bij enkele websites heb ik er voor gekozen deze voorlopig niet te proberen weer functionerende te maken. Alle websites zijn nog niet bereikbaar gemaakt, omdat enkele nog gecontroleerd moeten worden.

Zodra alle websites die op de testserver draaien gecontroleerd zijn en waar nodig gecorrigeerd zijn dan gaat de testserver weer volledig online. Op dat moment zal ik dan ook een melding op mijn Twitter-account @thebigsite zetten alsmede een nieuwsbericht op mijn website plaatsen.

 

 
Er zijn (nog) geen reacties bij dit nieuwsartikel.
 
QuickPost
Mededeling
De reactiemogelijkheid bij dit nieuwsitem is uitgeschakeld of je hebt geen rechten om te posten in dit topic.
  Plaatsingsinformatie  
 
Categorie
Thebigsite.nl
Oorspronkelijke auteur
Joen
Dinsdag 7 mei 2019, 16:28:39
Geplaatst door
Joen
Dinsdag 7 mei 2019, 16:28:39
Gewijzigd
Systeem
Woensdag 8 mei 2019, 01:29:16
 
  OpenShare icon Delen  
 
Twitter Tweet dit artikel op Twitter
Facebook Deel dit artikel op Facebook
LinkedIn Deel dit artikel op LinkedIn
E-mail Mail dit artikel naar iemand
Link Reguliere en verkorte link van dit artikel
 
  Tags  
  Klik op een tag om te zoeken naar meer nieuws met de zelfde tag.

thebigsite.nl / The / Big / Site / testserver / server.thebigsite.nl / hetismet.nl / mail.hetismet.nl / ikben.jeroenmaathuis.nl / mail / TransIP / PHP / database / Stichting / Aigenwies / uiterlijk / modern / motorkap / veranderd / verandering / vernieuwing / harde / schijf / Fit-PC / 3 / vervangen / herinstallatiewerk / verloren / websites / online / live / controle / gecontroleerd / Twitter / nieuwsbericht / websites / website

 
  Nieuws moderators  
  De nieuws moderators zijn:
Joen