Inloggen
Registreren

Inloggegevens vergeten

Portfolio
Portfolio » Overzicht » OBS De Ent
OBS De Ent

Voor dit project was de aanleiding een verhuizing terug naar het dorp waar ik opgegroeid ben en naar school geweest ben (Hellum) en een oproep in het krantje van deze openbare bassisschool. Men gaf in de oproep aan dat meerdere ouders de informatie op de website van de school karig en verouderd vinden, het personeel zelf niet de kennis en tijd heeft om het zelf te onderhouden en eigenlijk op zoek zijn naar iemand die vrijwillig de website wil onderhouden. Ik heb mij opgegeven als vrijwilliger hier voor en inmiddels ben ik bezig om een nieuwe website van de grond te krijgen.

Snel na mijn e-mail dat ik de website van de school wel vrijwillig wilde onderhouden kreeg ik een reactie van de directeur van de school. Kort daarop hebben we een afspraak gepland en ideeën over de invulling van de website uitgewisseld en geprobeerd te achterhalen hoe alles nu technisch en administratief is geregeld met de website die men al heeft. Nu blijkt dat deze website in beheer is bij een externe partij en voor elke wijziging die door dat bedrijf moet worden gedaan betaald moet worden. Ook al zijn dat eenvoudige ingrepen.

Het project is uiteindelijk niet goed van de grond gekomen, omdat onduidelijk bleef welke partij welke verantwoordelijkheden precies met de website had (technisch, financiëel, administrief, etc.). De directie van de school heeft dan ook besloten het project voorlopig in de ijskast te plaatsen om mogelijk in de toekomst nog een vervolg te krijgen.

Wel was er een eerste opzet gemaakt om te bepalen in welke richting we wilden gaan qua ontwerp van de website. Ik heb hierbij gekozen voor de oorsprong van de naam van de school: De Ent. Vroeger heeft vlakbij de plek van de school een enterij gestaan alwaar bovenste delen van planten op onderste delen van andere planken werden gemaakt. Veelal ter verbetering (veredeling) van de plant. Meer informatie hier over is te vinden op Wikipedia: http://nl.wikipedia.org/wiki/Enten. In combinatie met het huidige logo van de school (een boom en blaadjes) heb ik dus gekozen voor gekleurde blaadjes en een bruine boomstam. De opzet viel in een goede smaak bij de directeur van de school.

Hier onder enkele sneak previews van mijn ontwerpideeën voor dit project.

Afbeeldingen

 
2 afbeeldingen

  Plaatsingsinformatie  
 
Geplaatst op:
Maandag 28 april 2014, 18:35:00

Gewijzigd op:
Donderdag 19 februari 2015, 23:17:30

 
  Projectdata  
 
Status
beindigd

Opdracht ontvangen
Donderdag 23 januari 2014

Startdatum
Donderdag 23 januari 2014

Verwachte voltooingsdatum
onbekend

Voltooingsdatum
Donderdag 8 januari 2015

 
  Koppelingen  
 
Websites
http://www.obsde-ent.nl

E-mailadressen


 
  Tags  
  Klik op een tag om te zoeken naar meer portfolio items met de zelfde tag.

de / ent / openbare / basisschool / obs / school / hellum / kind / kinderen / kids / enterij / enten / bladeren / blaadjes / blad / boom / bomen

 
Nieuws RSS Feed
Thebigsite.nl weer online & voortga...
Diensten testserver tijdelijk niet ...
Installatie nieuwe testserver volto...
Vanavond installatie nieuwe testser...
Fijne kerstdagen en een gelukkig ni...
[Alle nieuws »]